Uppföranderegler för SWIRA:s Forum ”Automationshjälpen”

Att vara medlem i forumet ”Automationshjälpen” på SWIRA:s hemsida är kostnadsfritt. Vi har dock några enkla regler för att allt ska fungera så bra som möjligt.

1. ALLMÄNNA REGLER

1.1 Medlemskap

Alla kan läsa inläggen på siten men för att kunna posta meddelanden och delta i forumets diskussioner krävs ett medlemskap i forumet. När du blir medlem behöver vi korrekt personlig information om dig och en fungerande e-postadress. Varje person får maximalt ha en registrerad användare. Personal som är anställda i SWIRA:s medlemsföretag erbjuds automatiskt medlemskap, därutöver välkomnar vi personal från tillverkande företag som aktivt arbetar med robotautomation, robotteknik, maskinsäkerhet, sensorer, produktionsteknik. Vi välkomnar även studenter och lärare inom robotik och automation som medlemmar. Automationsföretag eller automationskonsulter som inte är medlemmar i SWIRA och som önskar medverka i ”Automationshjälpen” måste först ansöka om medlemskap i SWIRA.

1.2 Sunt förnuft

SWIRA försöker så långt det är möjligt att följa den nätetikett som är bruklig. Vilket betyder att det förutom de rent lagliga aspekterna med förtal, hot, hets mot folkgrupp, sexuell läggning, så ställer vi krav på att du som medlem är trevlig och respekterar andras åsikter. Du ska inte skapa och sprida uttalanden som är stötande eller kränkande. Kort sagt använd sunt förnuft.

1.3 Ansvar och innehåll

Du är själv ansvarig för innehållet du skriver i ”Automationshjälpen”. Texten får inte…

– innehålla hets mot folkgrupp.
– innehålla personangrepp.
– vara rasistisk.
– uppmana till straffbara handlingar eller sprida någon annan persons uppmaning till brott.
– göra intrång på andras upphovsrätt.
– bryta mot PUL (Personuppgiftslagen).
– innehålla text/länkar/bilder som är pornografiska.
– innehålla försök till värvningar i tävlingar eller liknande.
– innehålla enkäter och undersökningar

– misskreditera leverantörer
– innehålla prisuppgifter på produkter

– diskussioner om företagsstrategier och kommersiellt känsliga frågor

– individuell statistik

Texter med ovanstående innehåll kommer att raderas av forumets moderator. 

1.4 Bilder

Bilderna du publicerar på sajten har du själv ansvar för och det är inte tillåtet att ladda upp bilder som du själv inte äger rättigheterna till.

1.5 Reklam

Det är förbjudet för medlemmar i ”Automationshjälpen” att posta reklam för egen eller andras näringsverksamhet. Det är däremot tillåtet att förmedla länkar och kontaktinformation till företag eller personer som har specifik kunskap.

1.6 Regeländringar

Regler för ”Automationshjälpen” kan förändras under tid och det är din uppgift som medlem att hålla dig ajour med eventuella förändringar.

2. FORUMETS REGLER

2.1 Innan du skriver

Sök igenom forumet så att ingen redan har ställt och fått svar på frågan du tänker ställa. Kontrollera att du är i rätt kategori innan du postar ditt inlägg. ”Automationshjälpen” är ett forum för alla som är intresserade av robotik och robotautomation och frågor som rör detta, frågor som handlar om andra ämnen utanför de uppsatta kategorierna hänvisas till andra sajter. 

Ämneskategorier i ”Automationshjälpen”

1 Nyheter kommentera nyheter på swira.se

2 Industri Robotar Ställ frågor om industrirobotar

3 Service robotar Ställ frågor om service robotar

4 Robotprogrammering och Simulering Ställ frågor om programmering och simulering

5 Robotsäkerhet & Maskinsäkerhet Ställ frågor om säkerhet

6 Gripdon och Fixturer Ställ frågor om gripdon och fixturer

7 Robot applikationer & tillämpningar Ställ frågor om robottillämpningar

8 Sensorer & Automationsprodukter Ställ frågor om sensorer och automationsprodukter

9 Robotik Forskning & UtvecklingStäll frågor om robotikforskning

2.2 När du skapar en ny tråd

Skriv en tydlig rubrik. Rubriken ska vara informativ så att läsaren kan förstå trådens innehåll. Samma inlägg får inte postas i flera kategorier.

2.3 När du svarar på en tråd

Håll dig till trådens ämne. Meningslösa inlägg för att flytta en tråd längre upp på forumets indexsida är inte tillåtna. Kommentarer ovidkommande för ämnet kan komma att raderas av forumets moderator. 

2.4 Diskussioner och personangrepp

Även om livliga och konstruktiva debatter är positivt så tolereras inte personangrepp. Kommentarer med personangrepp kommer att raderas av forumets moderator. 

2.5 Forumets Moderator
SWIRA:s moderator har full bestämmanderätt och behöver inte försvara sitt agerande i forumet. Acceptera därför att moderatorerna är här för din och alla andras skull. De arbetar för forumets bästa och är en förutsättning för att forumet ska kunna vara öppet. Om du känner dig orättvist behandlad, försök då se att det kanske finns en anledning till det inträffade. Om du ändå tycker att en moderator har handlat fel mot dig och har andra konstruktiva synpunkter på moderatorernas agerande, meddela detta per e-post till ove@swira.se och var tydlig med din beskrivning av det inträffade.

3. REGELBROTT

3.1 Regelbrott, varningar och avstängning

Brott mot någon av ovanstående regler kan leda till att medlem stängs av i forumet.

3.2 Moderatorns rätt att radera

Inlägg som inte följer regler för forumet kan raderas utan vidare kommentar från moderator. Det är vår målsättning att förklara varför vi raderar inlägg eller stänger trådar. Om det är helt uppenbart att inläggen bryter mot forumets regler förbehåller vi oss rätten att agera utan kommentar.


Välj användarnamn och fyll i dina uppgifter

För din kännedom, endast användarnamn och angiven forumroll kommer att synas på forumet. E-postadress och företagsnamn kommer ej synliggöras.
Företag / Lärosäte
Lösenordsstyrka

Tips: Lösenordet bör vara minst tolv tecken långt. För att göra det starkare, använd gemener, versaler, siffror och symboler, såsom ! " ? $ % ^ & ).

Jag accepterar uppförandekoden i forumet.