Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konferens: Standardisering För Digitaliserad Industri

16 juni, 2022 @ 09:00 - 11:00

Välkommen till en workshop med framåtblick om standardiseringens nyttogörande för svenska företag. Speciellt inbjuden för dagen är ledaren för ISO:s standardisering inom smart industri, Mr Patrick Lamboley, Schneider Electrics. Dessutom presenteras skriften Teknik är silver, standard är guld (The golden standard) och forumet för standardisering i digitaliserad industri lanseras med information om planerade aktiviteter och erbjudande till svensk industri.

Talare
Patrick Lamboley är ordförande för ISO TC 184 (Automationssystem och integration), och har varit involverad i standardiseringsaktiviteter under de senaste 20 åren. Patrick Lamboley är baserad i Paris vid Schneider Electrics huvudkontor där han innehar en position som Senior Director Standardization. Patrick Lamboley kommer att prata om arbete som utförs i ISO TC184 (och IEC TC65) i allmänhet och om specifikt om vikten av detta arbete för Schneider Electrics.

Charlotta Johnsson är professor vid Lunds universitet och har lett projektet 4S (Standards and Strategies for Smart Swedish industry), hon är dessutom ordförande för ISO TC184/SC5. Charlotta Johnsson har lång erfarenhet av standardiseringsarbete och kommer att presentera skriften Teknik är silver, standard är guld, en skrift som tagits fram inom projektet 4S och som finns tillgänglig både på svenska och engelska, och som presenterar standardiseringens värdeskapande roll för svensk industri både historiskt, idag och framgent.

Per Gullander, är forskare inom RISE, och kommer presentera aktiviteter som planerats det kommande året för Forumet för standardisering i digitaliserad industri, modell för medlemskap och vilka mål som finns med forumet på sikt.

Program
Välkommen
ISO TC184 och standardiseringsarbete inom Schneider Electrics (engelska)
Patrick Lamboley, Schneider Electrics
Teknik är silver, standard är guld – kort introduktion till en ny publikation om standarders värdeskapande roll
Charlotta Johnsson, Lunds universitet
Paus
Forumets framtidsplaner
Per Gullander, RISE
Summering
OBS, anmäl dig senast den 9 juni.

Aktiviteten genomförs inom projektet Forum för standardisering i digitaliserad industri som drivs av RISE IVF, Svenska institutet för standarder (SiS), Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Lunds Universitet och Automation Region med stöd från Vinnova.

Praktisk information
Datum: Torsdag den 16 juni 2022
Tid: Klockan 09:00 till 11:00 · Lägg till i kalender
Plats: Digitalt via Zoom, länken skickas till din e-post dagen innan workshoppen.
Upplysningar: Kontakta Daniel Boqvist, daniel.boqvist@automationregion.comNär? Torsdag den 16 juni 2022, Klockan 09:00 till 11:00
Var? Digitalt via Zoom, länken skickas till din e-post dagen innan workshoppen.·
OBS, anmäl dig senast den 9 juni
För mer information och anmälan via länken nedan: