IERA Award 2024

Årets vinnare av det prestigefyllda IERA Award är det amerikanska företaget Realtime Robotics från Boston, som har varit banbrytande inom optimering av rörelsestyrning i robotceller med många samverkande robotar. Deras innovativa verktyg löser uppgiften med rörelseplanering i hög hastighet genom att utvärdera hundratusentals lösningar och skapa optimerade banor, sekvenser och verktygsrotationer för samarbetsrobotarna. Lösningen utvecklar en optimerad säker ”koreografi” för robotar som arbetar nära varandra i arbetsceller utan att kollidera.

Traditionellt är programmering av arbetscellen ett tidskrävande jobb för ingenjörer, och att hitta ett bra rörelsemönster är en typisk flaskhals. När robotarnas uppgifter ändras, måste optimeringsprocessen börja om från början. Det verktyg som Realtime Robotics har utvecklat är helautomatiskt och skapar optimala robotrörelser i hög hastighet. Kunder inom tillverkning, lager och logistik kan dra nytta av detta när de installerar arbetsceller eller vill förbättra robotprestanda utan att störa produktionen. Framtida versioner av verktyget kan även optimera energiförbrukning.

”Det är en enorm ära att bli erkänd av de ledande organisationerna inom robotikindustrin,” säger Will Floyd-Jones, medgrundare av Realtime Robotics. ”Priset är en bekräftelse på högsta nivå för vår optimeringslösning och vårt teams outtröttliga ansträngningar att föra denna vision till marknaden.”

IERA-prisvinnarna 2024 från vänster: Koji Kobayashi och Will Floyd-Jones, Realtime Robotics;  Andra Keay, IERA Awards Chair, IEEE-RAS © IEEE-RAS

Förutom Realtime Robotics fanns ytterligare tre finalister för IERA Award 2024. Dessa var:

– Fourier Intelligence från Shanghai, Kina, med sin Humanoid Robot ”GR-1”, en robot med människoliknande rörelsestyrningsförmågor.

– Youibot Robotics från Shenzhen, Kina, som deltog med sin ”OW12”, en mobil manipulatorrobot som används i automatiseringen av halvledartillverkning.

– Neura Robotics från Metzingen, Tyskland, som presenterade sin Cognitive Robotics Platform.

Prisutdelningen ägde rum under den internationella konferensen om robotik och automation i Yokohama, Japan.                                

Diskutera & Kommentera

Hem Automationshjälpen IERA Award 2024

  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Se alla kommentarer