Nytt  IFR pris “Women in Robotics”

Alla större Robotstillverkare driver program för att minska de arbetsrelaterade könsskillnaderna. Syftet är att nå ut till ungdomar och speciellt flickor för att få dem intresserade av ny teknik som tex robotteknik och STEM-yrken (Science, technology, engineering, and mathematics). Dessa program sker ofta i samarbete med statliga initiativ, akademi och nätverksprojekt på lokal nivå. Utbildningsprogrammen sträcker sig från grundläggande programmering för nybörjare till komplexa automations workshops. 

”Över hela världen finns det inspirerande kvinnor som arbetar inom vår bransch och är förebilder för jämställdhet,” säger Marina Bill, ordförande för International Federation of Robotics. ”Vi strävar efter att ge dem mer synlighet och erkännande: Från och med 2024 kommer vi att välja ut och officiellt belöna IFR:s ’Women in Robotics: 10 Women Shaping the Future of Robotics’.”

Urvalskriterier kommer att vara bidrag till och prestationer inom robotteknik och främjande av branschen samt aktiviteter som uppmuntrar unga kvinnor att satsa på en karriär inom STEM-ämnen eller robotteknik. Vi bad medlemmarna i IFR att komma med nomineringar och vi fick en imponerande lista av kvinnor från många olika länder, olika nivåer av hierarki och olika företagsstorlekar och -inriktningar.

Listan består av 10 kvinnor från olika länder, med olika företagsinriktningar, storlekar och olika hierarkiska nivåer. 

– Yasmin Al Enazi, Director Business Development & Corporate Alliance UAE Country på MARSES Robotics

– Michelle Frumkin, Global Marketing Manager Robotics Segment – Abrasive Systems Division på 3M

– Christelle Keefer, Global Product Manager / Education Director på ABB

– Mar Masulli, VD och Medgrundare av Bitmetrics

– Clionadh Martin, Grundare och CTO av Coalescent Mobile Robotics

– Sofie Nilsson, Produktchef på Cognibotics

– Daniela Sanchez, QC Engineer / QA Manager på Lionsbot

– Dr. Nadja Schmiedl, CTO på United Robotics Group

– Dr. Ulrike Tagscherer, Chief Innovation Officer på KUKA

– Dr. Xiaorui Zhu, Medgrundare och Chief Scientist av RoboSense Inc.

IFR vill också tacka alla kvinnor som blivit nominerade men inte ser sina namn på listan för deras engagemang. Deras namn kommer att förbli i IFR:s pool och kommer att vara grunden för nästa års urval. IFR kommer att meddela 2025 års utlysning i slutet av 2024.

Diskutera & Kommentera

Hem Automationshjälpen Nytt  IFR pris “Women in Robotics”

  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Se alla kommentarer