Robotar förbättrar vårt dagliga liv. 

IFR Rapport THE POSITIVE IMPACT OF ROBOTS ON WELLBEING 

Rapporten från IFR fokuserar på hur robotar förbättrar vår hälsa, ökar kvaliteten och hållbarheten hos mat, och tillgängligheten på de produkter och tjänster vi efterfrågar. 

Robotar hjälper till att förbättra hälsan på jobbet genom att utföra tunga lyft och andra oergonomiska uppgifter inom sektorer som tillverkning, logistik, detaljhandel och hälsovård. De förbättrar effektiviteten i produktionen av mediciner och medicintekniska produkter, städar och desinficerar sjukhus, hjälper sjuksköterskor att fokusera på patientvård genom att hämta och bära sängkläder och mediciner, hjälper äldre att leva självständigt längre, gör det möjligt för patienter att återhämta sig snabbare – och bättre – från tillstånd såsom stroke, samt öka rörligheten för personer med fysiska funktionshinder.

Robotar ökar utbudet och kvaliteten på produkter vi köper genom att göra det möjligt för tillverkare att producera en rad produkter (t.ex. smartphones) i stora kvantiteter samt mycket kundanpassade produkter (t.ex. skor) i ett litet antal till konkurrenskraftiga priser och med hög kvalitet

Robotar förbättrar matens kvalitet och hållbarhet genom att minska användningen av bekämpningsmedel och energiförbrukningen inom jordbruket samt hjälpa till att spara vatten. Robotar hjälper oss att få tillgång till fräschare livsmedel.

Robotar minska produktionens miljöpåverkan genom att optimera produktionsprocessen och minska koldioxidutsläppen i specifika processer. Robotar gör det möjligt för tillverkare i utvecklade ekonomier att producera närmare kunden till konkurrenskraftiga priser och därigenom minimera energiförbrukningen i logistikkedjan. Robotar minskar materialspill och avfall. Robotarna är i allt högre grad försedda med ett antal energibesparande funktioner.


Vill du läsa mer? Klicka här.

Diskutera & Kommentera

Hem Automationshjälpen Robotar förbättrar vårt dagliga liv. 

  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Se alla kommentarer