Stora fördelar med digitalisering och automatiserade processer

Tillväxtverket tagit fram filmer som konkret visar på betydelsen av digitaliseringen och automatisering och dess positiva effekter för små och medelstora industriföretag. Det blir enklare, snabbare – och bättre. Se tre exempel från TePe, Fristads Plast och Axcelent.

 

Hur kan omställningen i produktionen minska från 4 timmar till 3 minuter? Det vet TePe, ett företag som ökat sin lönsamhet och effektivitet genom automatisering av produktion och lager – och fått friskare personal på köpet!

https://www.youtube.com/watch?v=TWffJKWaXwA&index=4&list=PLOXmZIAYfdSGHuE5t4BYfK0umWfBeARw-&t=0s

 

Ett generationsskifte och ökad produktion hos Fristad Plast AB krävde digitala lösningar. Ett digitalt uppföljningssystem för produktionen gör att maskinerna används mer effektivt. Kvaliteten har också ökat – samtidigt har stressen minskat hos de anställda.

https://www.youtube.com/watch?v=1FyMSWTwp9w&index=8&t=0s&list=PLOXmZIAYfdSGHuE5t4BYfK0umWfBeARw-

 

Axelent ville behålla produktionen i Sverige. Lösningen var automatisering. Företaget utvecklade ett digitalt system som integrerar alla processer – försäljning, orderhantering, lagerhållning och leverans. Vinsten? Fortsatt hög tillväxt och snabbhet i allt och från första kundkontakt till leverans.

https://www.youtube.com/watch?v=SvcqCKMbqlk&index=10&t=5s&list=PLOXmZIAYfdSGHuE5t4BYfK0umWfBeARw-