Tvåsiffrig tillväxt för robotförsäljningen globalt 2021

Preliminära IFR data för 2021 indikerar att 486 700 industrirobotar har installerats globalt vilken är en ökning på årsbasis med 27 %. ” Vi ser fn en stark återhämtning av den internationella robotmarknaden. Antalet globala robotinstallationer under 2021 överstiger till och med rekordåret 2018″, säger Milton Guerry, ordförande för International Federation of Robotics (IFR).

Nordamerika upplevde i år sitt bästa kvartal någonsin när det gäller industrirobotförsäljning. Jämfört med första kvartalet 2021 är ökningen 28 %. Intäkterna ökade med 43 % och nådde ett värde av 664 miljoner USD.

I Nordamerika stod biltillverkare och tillverkare av fordonskomponenter för 47 % av robotbeställningarna under första kvartalet 2022, vilket är en ökning med 15 % jämfört med föregående år. Flera biltillverkare har aviserat investeringar för att ytterligare utrusta sina fabriker för nya eldrivna bilmodeller eller för att öka kapaciteten för batteriproduktion. Dessa stora projekt kommer att fortsätta skapa efterfrågan på industrirobotar under de närmaste åren. USA har den näst största produktionsvolymen av bilar och lätta fordon i världen, efter Kina. 

Dom globala installationerna av industrirobotar inom fordonssektorn nådde 109 400 enheter 2021 vilket är en ökning med 37 % räknat på årsbasis.

En fortsatt stark global trend är att den generella tillverkningsindustrin beställer fler robotar än fordonsindustrin. Över hela världen är el- och elektronikindustrin den största användaren av industrirobotar med ett rekord på 132 200 installerade enheter 2021. 

Diskutera & Kommentera

Hem Automationshjälpen Tvåsiffrig tillväxt för robotförsäljningen globalt 2021

  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Se alla kommentarer